Ekoyay yayıncılık 7.sınıf fen ve teknoloji çalışma kitabının sayfa 62 ile sayfa 81 arasındaki sayfaların cevapları

Ekoyay yayıncılık 7.sınıf fen ve teknoloji çalışma kitabının sayfa 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 cevapları


Aşağıdaki soruların cevaplarını boş bırakılan kısımlara yazınız.
1. Yandaki otomobiller aynı ağırlığa ve aynı motor gücüne sahiptir. Bu otomobillerden hangisi daha az hava direnci ile karşılaşır? Neden?
2. Aynı ağırlığa sahip ko I i leri ite rek aynı me safeyi aldıran Nihat ve Se I im'den hangisi daha az yorulur? Bu durumun sebebinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?
3. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'un fethi sırasında gemileri karadan denize indirirken hem basit makine I er­den yararlanmış hem de gemi I eri üzerinde yürüttüğü kızakları yağlatmıştır. Fatih Sultan Mehmet'in yağlı kızak kull anmasının sebebi nedir?
































Yukarıdaki sorulara verdiğiniz cevaplardan yola çıkarak sürtünme kuvvetini ve bu kuvvetin yol açacağı olumsuz etkileri azaltmak için alınabilecek üç önlem öneriniz.
Aşağıdaki deneylerde elektroskoplara, farkl ı elektrik yük I eri ile yük I enmiş cisimler dokunduruluyor. Deney­leri dikkati e ince I eyerek verilen soruları cevaplayınız.
I. Deney
K +
Pozitif (+) yükl ü elektroskoba negatif (-) yük­lü K cismi dokunduru I uyor. Buna gö te yukarıda sağdaki elekt roskopta ince yaprak 1, 2 ya da 3. şekillerden hangisini alabilir? Düşüncenizin nede­nini açıklayınız.
ll. Deney
L -
Negatif (-) yükl ü elektroskoba negatif (-) yük­lü L cismi dokunduruluyor. Buna göre yukarıda sağdaki elektroskopta ince yaprak 1 , 2 ve 3. şekil­lerden hangisini alabilir? Düşüncenizin nedenini açıklayınız.
Yandaki gibi basit bir elektrik devresi yapabilmek için pil, ampul, anah­tar ve iletken kabloya ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuz. Bunu basit elektrik devresi adı verildiğini daha önceki fen ve teknoloji ders I erinde öğrenmiş­tiniz.
Elektrik devre I erini daha ko lay çizmek için devre elemanlarını sembol­lerl e gösterebileceğimizi hatırl ayınız.
Yandaki görselde, yukarıda verilen elektrik devresinin semboller kul­lanılarak çizilmiş hâ I ini görüyorsunuz. Buna göre aşağıdaki tab I oda verilen devre elemanlarının isiml erini ve semboll erini de siz tamamlayınız.

Sosyal Ağlarda Paylaş:
Sayfa Linki:
Sitene Ekle:
Forum'da Paylaş:
''Ekoyay yayıncılık 7.sınıf fen ve teknoloji çalışma kitabının sayfa 62 ile sayfa 81 arasındaki sayfaların cevapları'' Bu yazı; 10 Mart 2014 Pazartesi tarihinde kategorisinde yayınlanmış olup Furkan tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir konudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Sofi Hoca | Tüm Haklarımız Saklıdır.

Ana Sayfa | Hakkımızda | Yardım Sayfası | İletişim

Sofi Hoca | Güncel Ödev Sitesi.2014/2015 Yandex.Metrica